Izvor: RTS, 24.Sep.2021, 14:31

Lasta povodom incidenta u Nemačkoj: Profesionalno smo postupili i zaštitili putnike

Saobraćajno preduzeće "Lasta" je, povodom incidenta u autobusu koji je u utorak saobraćao na liniji Dortmund-Beograd, saopštilo da je u toj situaciji postupilo krajnje profesionalno i da je blagoremeno zaštitilo putnike.
U utorak, 21. septembra, po podne, u autobusu koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd jedno lice je, posle napada na putnike, uzelo dva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vozača kao taoce. Specijalne jedinice nemačke policije savladale su napadača i tokom te akcije niko nije povređen.

"'Lasta' je krajnje profesionalno postupila u navedenoj situaciji i blagoremeno pružila zaštitu svim putnicima. Samo jednom putniku pružena je lekarska pomoć, ostali su bezbedno stigli do svojih odredišta u Srbiji. Vozači su takođe u dobrom stanju", ističe se u saopštenju. 
Dodaju da je "Lasta" dosledna svojoj tradiciji u kojoj, kako kažu, ključnu poziciju zauzima odgovornost prema putnicima, učesnicima saobraćaja i društvu u celini.
"Pribranost i smirenost vozača, kao i sposobnost komunikacije sa različitim kategorijama putnika, imaju ključnu ulogu u rešavanju konfliktnih situacija tokom vožnje, kao i zaštiti bezbednosti putnika", dodaje se u saopštenju.
"Putniku koji je zadobio povrede, SP "Lasta" želi brz oporavak, a ostalim putnicima se izvinjava na neprijatnosti koju su doživeli. Kao uvek do sada trudićemo se da ostanemo siguran i bezbedan partner kada je prevoz putnika u pitanju", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasila se "Lasta" povodom napada na putnike

Izvor: B92, 24.Sep.2021

Saobraćajno preduzeće "Lasta" oglasilo se povodom incidenta u utorak na liniji Dortmund–Beograd, kada je jedan od putnika napao ljude u autobusu...U saopštenju se navodi da je preduzeće u toj situaciji postupilo krajnje profesionalno i da je blagoremeno zaštitilo putnike..."'Lasta' je krajnje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.