Izvor: B92, 17.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lakše do posla posle fakulteta

Beograd -- Posle završenog fakulteta, studenti u Srbiji teško se snalaze na tržištu rada jer sa fakulteta izlaze bez mnogo praktičnog znanja.

Na inicijativu Fondacije za kulturu i obrazovanje Aleksandra Karađorđevića, potpisan je sporazum između Privredne komore Srbije i Univerziteta u Beogradu o pomoći tek osnovanom Centru za razvoj karijere, koji treba da poveže poslovnu i akademsku zajednicu. Osnovni cilj Univerziteta u Beogradu i Privredne komore jeste da se na taj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način smanji nezaposlenost.

Prvo pitanje za mlade kada dođu na razgovor za posao jeste: "Da li imate radno iskustvo". Međutim, problem i jeste u tome što se na fakultetima uči samo teorija, koju studenti ne znaju da primene kada se zaposle.

Upravo zato je osnovan Centar za razvoj karijere. U tom centru, studenti mogu da nauče kako da napišu biografiju, pripreme se za razgovor sa poslodavcem, bolje se pripreme za tržište rada i steknu radno iskustvo.

Slobodan Milosavljević, predsednik Privredne komore Srbije, kaže da će to mladima doneti pomoć u izboru zanimanja, otkrivanju talenata i dovođenju u vezu sa poslodavcima.

Zadatak Centra za razvoj karijera jeste da mladima omogući da steknu sva znanja i veštine koji su im neophodni u poslovanju i pomoću kojih će moći lakše da se zaposle.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.