Izvor: B92, 13.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Glas protiv eksploatacije dece

Novi Sad -- Povodom Međunarodnog dana borbe protiv dečjeg rada, LSV je ocenila da je prosjačenje najčešći vid takozvane ekonomske eksploatacije dece u Srbiji.

LSV je u saopštenju pozvala nadležne da se aktivnije uključe u borbu protiv tog "modernog robovlasništva", da decu sklone sa ulica i na taj način im daju fer šansu da uspeju u životu.

LSV ističe i da bi postojeća pravna regulativa, koja sa bavi ovim velikim društvenim problemom, morala dosledno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se sprovodi i da bi davanjem većih ovlašćenja i budžeta centrima za socijalni rad bili postignuti i mnogo bolji rezultati.

Prema podacima međunarodnih organizacija, oko 250 miliona dečaka i devojčica, starosti od pet do sedamnaest godina, u svetu je svakodnevno angažovano na teškim poslovima koji nisu primereni njihovim godinama ni fizičkoj snazi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.