LEDENI DANI DO 9. FEBRUARA!

Izvor: Kurir, 01.Feb.2012, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEDENI DANI DO 9. FEBRUARA!

BEOGRAD - U Srbiji će narednih sedam do deset dana temperatura vazduha biti ispod nule, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

BEOGRAD - U Srbiji će narednih sedam do deset dana temperatura vazduha biti ispod nule, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

Temperature ispod nule tokom celog dana i sa snežnim padavinama u nekom delu dana u celoj zemlji trajaće do 9. februara kada se očekuje prestanak padavina >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i nešto toplije vreme, kažu u RHMZ.

Jače padavine se prognoziraju na jugu, jugozapadu i u centralnom delu Srbije, gde će se u višim delovima visina snega povećati za 30 do 50 centimetara, a u nižim za oko 30. Umeren vetar će stvarati snežne nanose, kažu u tom zavodu.

U Srbiji je danas veoma hladno, s minimalnim temperaturama od minus 24 do minus 10, na Pešteru i do minus 30 stepeni. Najviša temperatura kretaće se od minus osam do nula stepeni.

Najhladniji dan u januaru u Beogradu RHMZ je zabeležio 10. januara 1983. kad je izmereno minus 26 stepeni Celzijusovih, a najtopliji 7. januara 2001, plus 20,7 stepeni.

U Srbiji je najhladnije bilo u Sjenici na mernoj stanici Karajukića bunari 13. januara 1985. sa minus 39,5, a najtoplije 31. januar 2001. u Valjevu sa 23,3 stepena.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.