Kuršumlija: Deca plaćaju, profesori jedu za džabe

Izvor: NaDlanu.com, 03.Mar.2013, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuršumlija: Deca plaćaju, profesori jedu za džabe

Učenici OŠ „Miloje Zakić“ iz Kuršumlije plaćaju užinu 600 dinara mesečno, dok njihovi nastavnici tu istu užinu dobijaju besplatno. Direktor škole Slobodan Šindić kaže da su sredstva za nastavničke užine mala i da se izdvajaju iz sredstava škole.

- Škola već ima kuvaricu i servirku, koje spremaju užinu za učenike, pa smo odlučili da užinu pripremaju i za nastavnike jer su za to potrebna minimalna sredstva, koja škola izdvaja iz sopstvenih izvora, a nikako od novca >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << koji učenici uplaćuju za užine - kaže Šindić i dodaje da zna da nije u redu da nastavnici jedu za džabe, pa će ovakva praksa, kako kaže, uskoro biti ukinuta.Inače, opština Kuršumlija spada u red najsiromašnijih opština u Srbiji, a solidna primanja imaju jedino zaposleni u državnim firmama, gde spadaju i nastavnici.Kurir

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.