Kurir: Niko ne sme da piše o Đilasovim aferama!

Izvor: BKTV News, 24.Dec.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurir: Niko ne sme da piše o Đilasovim aferama!

Tajkun Dragan Đilas preko svoje agencije Dajrekt medija kontroliše tržište reklama u Srbiji, pa nijedan medij, osim Kurira, ne sme da napiše ni red o brojnim aferama njegovih firmi, prenosi ovaj dnevni list.

Nijedan medij u Srbiji, osim Kurira, ne sme da kritikuje Dragana Đilasa, lidera Demokratske stranke i gradonačelnika Beograda, iako je spisak afera u kojima učestvuju njegove firme i on lično impozantan!
Svi se, naime, plaše da će ostati bez reklama, odnosno novca koje im obezbeđuju dobri odnosi sa Đilasovom agencijom Dajrekt medija, koja ima gotovo monopolski položaj na tržištu reklama u Srbiji.
Ova firma gradonačelnika Beograda kontroliše 30 do 55 odsto tržišta oglašavanja odnosno “određuje” u kojim medijima će se pojaviti reklame privatnih, ali i velikih državnih kompanija. Ako se zna da privrednici godišnje na oglašavanje potroše više od 200 miliona evra, a kroz Đilasove ruke prođe i do medija dođe oko 100 miliona evra, jasno je zašto su mediji u paničnom strahu od osvetoljubivog gradonačelnika Beograda.
Kao što su mnogi osetili na svojoj koži, kritikovanje vođe DS može da znači zavrtanje slavine i odlazak novca u neke druge medije.
Kurir je, da podsetimo, u poslednje vreme otvorio mnoge Đilasove afere. Pisali smo o luksuznim nekretninama koje je ovaj tajkun-političar kupio u Beogradu, a nije prijavio, kao i o firmama kojima Grad plaća robu i usluge, a onda ta ista preduzeća, (Telenor, Banka Intesa…) postaju klijenti njegove Dajrekt medije.
Izvor: Kurir
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.