Izvor: Blic, 08.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupanje u Nišavi nije preporučljivo

Analize Zavoda za javno zdravlje u Pirotu pokazale su da voda sa česmi „Šopka”, „Strošena česma” i „Banjice” nije bakterološki ispravna i da reka Nišava zbog zagađena nije bezbedna za kupanje.

Specijalista higijene u pirotskom Zavodu za javno zdravlje Tatjana Vidanović rekla je da se građanima ne preporučuje kupanje u Nišavi duž celog toka reke.

Prema njenim rečcima, nije preporučljivo ni kupanje uzvodno od Pirota kod >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sela Poljska Ržana, gde je voda bila druge kategorije, kao ni u Lužničkoj reci, Lukovičkoj i reci Bistrici.

Ona je navela da u tim rekama površinska voda ne zadovoljava desetak kriterijuma koji je svrstavaju u drugu kategoriju, odnosno u bezbednu za kupanje.

Međutim, i pored stalnih upozorenja lekara da se ne kupaju u Nišavi, sve je više kupača na ovoj reci koji se svakog dana kupaju u centru Pirota.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.