Kulturno-umetnički program RTS-a  i u 2018. nastavlja misiju

Izvor: RTS, 28.Dec.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kulturno-umetnički program RTS-a i u 2018. nastavlja misiju

Kulturno- umetnički program RTS-a je ove godine pomerao granice, osvajao novu publiku i sam postajao kultura i umetnost. U godini na izmaku, ovaj program bio je na svim važnim mestima kulture u zemlji, a nije propustio ni najvažnije iz sveta.
Javni servis je od pozicije prenosioca kulturnih dešavanja vrlo brzo postao aktivni učesnik u kulturnom i javnom životu. Kulturno-umetnički program, osim za umetnike, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << otvara prostor za dijalog, kritiku, analizu, čuva baštinu i prepoznaje ideje za budućnost.

"Ne samo da ste približili umetnost i kulturu publici koja je zainteresovana, a verujte da ta publika postoji, već ste možda i nehotice napravili ono što je bitno – da televizija kao medijum per se postaje pomalo umetnost. Nadam se da će i po formatu, i po likovnom izrazu i svemu što nosi televizija kao oblik umetnosti, sledeća godina biti još uspešnija. To vam želim zbog nas", kaže akademik Vladimir Kostić, predsednik SANU.
Na kraju 2017, "Kulturni centar" obeležio je godinu dana emitovanja. Godinu su obeležili i "Put u budućnost", "Čitanje Andrića", "Putevi srednjeg veka".
Više od 220.000 gledalaca pratilo je najduži direktan prenos u istoriji RTS-a, 24-časovnu predstavu "Olimp" na Bitefu.
"Nema razlike između onoga ko stvara kulturu i onog ko je usvaja. To je trenutak u kome kultura počinje da funkcioniše. Danas smo na jednom mestu u kojem vidimo da kultura ipak i uprkos svemu ima pozitivnu rezonancu", kaže književnik Mihajlo Pantić.

Početak 2018. u znaku je hiljaditog Kulturnog dnevnika, novih emisija iz serijila "Savremeni svetski pisci" i treće sezone "Autoportreta".
Ne baš srećan zbog odsustva konkurencije u medijskom prostoru, Kulturno-umetnički program RTS-a nastavlja misiju: za kulturu i život, kulturan.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.