Kujundžić: Sektor unutrašnje kontrole postupao po pritužbama

Izvor: RTS, 13.Maj.2019, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kujundžić: Sektor unutrašnje kontrole postupao po pritužbama

Načelnika Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Dragan Kujundžić rekao je da su Sektoru unutrašnje kontrole dostavljene anonimne pritužbe na rad trojice rukovodilaca u Jedinici za zaštitu.
Prema navodima Kujundžića Sektor je postupio po svim pritužbama, koje se mahom odnose na odnose između zaposlenih i starešina u toj jedinici.
"U dva slučaja već su donete odluke i od toga je u jednom pokrenut >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << disciplinski postupak zbog lake povrede službene dužnosti, dok su u drugom pritužbe odbačene kao neosnovane. U preostala tri slučaja provere su u toku", naveo je Kujundžić u saopštenju.
U saopštenju se navodi da su bili prinuđeni da reaguju na senzacionalistička pisanja pojedinih medija "na osnovu anonimnih izvora i neproverenih informacija o zaštićenim svedocima, kao i ljudima koji su zaduženi za njihovu sigurnost" što ne doprinose bezbednosti lica koja su u programu zaštite.
"Podsećamo sve da je reč o licima na osnovu čijih iskaza su u Srbiji na višegodišnje zatvorske kazne osuđene organizovane kriminalne grupe, odgovorne za neka od najtežih krivičnih dela, počev od ubistva premijera Zorana Đinđića", navodi se u saopštenju načelnika Sektora unutrašnje kontrole MUP-a.
Kujundžić upozorava da se iznošenjem manipulacija o kretanju i drugim aktivnostima zaštićenih svedoka, kao i iznošenje neproverenih optužbi na rad policijskih službenika, svakako nije u interesu bezbednosti zaštićenih svedoka, niti je u interesu javnosti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kujudžić: Proveravaju se anonimne pritužbe, mediji da ne pišu senzacionalistički

Izvor: Danas, 13.Maj.2019

Načelnik Sektora unutrašnje kontrole Dragan Кujundžić izjavio je danas da su tom sektoru dostavljene anonimne pritužbe na rad trojice rukovodilaca u Jedinici za zaštitu i da je taj sektor postupao po svim pritužbama, koje se mahom odnose na odnose između zaposlenih i starešina u ovoj Jedinici. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.