Kuburović: Zakoni protiv huligana su pooštreni, treba dosledno da se sprovode

Izvor: BKTV News, 18.Dec.2017, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuburović: Zakoni protiv huligana su pooštreni, treba dosledno da se sprovode

Ministarstvo pravde je preduzelo sve iz svoje nadležnosti kako bi se predupredili neredi na sportskim utakmicama, a na tužiocima i sudijama je da dosledno primenjuju usvojene zakone, izjavila je danas ministar pravde Nela Kuburović.

"Pre svega pooštirili smo kazne izmenama i dopunama Krivičnog zakonika (koje su u primeni od 1. juna), a za kršenje jedne od predviđenih mera zabrane prilaska sportskim terenima, propisali smo i da to predstavlja krivično delo", rekla je Kuburović >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << odgovarajući na pitanje novinara u Čačku, da li se dosledno sprovodi zakon protiv nasilja na sportskim priredbama.

Ona je istakla da je Ministarstvo preduzelo sve kako bi se sprečila buduća dešavanja, te da je na tužiocima i sudijama da dosledno primenjuju usvojene zakone.

Prošle srede u Beogradu izbili su neredi na južnoj tribini stadiona tokom derbija Crvena zvezda - Patizan u Beogradu.

Više osoba je povređeno, a protiv šest stranih državljana je pokrenuta istraga za krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

 Od njih šest, petorica su u pritvoru, dok je šesti osumnjičeni u bolnici.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.