Izvor: B92, 13.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krv i čast" u Kragujevcu

Kragujevac -- Neonacistička organizacija "Krv i čast" organizuje večeras koncert u Kragujevcu.

Organizacija je na svom sajtu objavila da će na velikom koncertu svirati više grupa iz Srbije i da će se okupiti do sada najveći broj pripadnika "Krvi i časti" iz zemlje i inostranstva.

Kragujevačka policija obaveštena je samo o održavanju koncerta na Đačkom trgu kod kragujevačke gimnazije u organizaciji lokalnog Doma omladine. Načelnik SUP-a Kragujevac Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đorđević rekao je agenciji Beta da policija ima potencijalnih najava da će tom koncertu pripadati i grupa skinhedsa, da se radi o trivijalnoj i marginalnoj grupi, ali i da će reagovati na svako ometanje reda i mira.

LDP: Sprečiti okupljanje

Liberalno demokratska partija zahteva od policije da spreči okupljanja neonacista u Kragujevcu: "Organizacija Krv i čast' mora biti zabranjena, i ni ta, niti jedna druga organizacija ne sme organizovati skupove ove vrste u bilo kojem gradu, a posebno ne u Kragujevcu, u kome je izvršen najveći nacistički zločin u Srbiji".

Iz stranke poručuju da je pojava nacizma u Srbiji posledica stanja u društvu u kome Crkva blagosilja, a Vlada i njeni ministri organizuju prijeme i poklone optuženima za ratne zločine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.