Krstaš: Crnogorski se još ne koristi u Kuli i Vrbasu

Izvor: Blic, 11.Dec.2011, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstaš: Crnogorski se još ne koristi u Kuli i Vrbasu

Udruženje Crnogoraca "Krstaš" iz Lovćenca protestovalo je danas jer u opštinama Vrbas i Kula u službenu upotrebu još nije uveden crnogorski jezik, iako za to postoje zakonske pretpostavke.

"Krstaš" je u saopštenju podsetio da je zahtev rukovodstvima dveju opština upućen još pre 16 meseci, ali do danas nije dobio nikakav odgovor.

To udruženje je podsetilo da zakon propisuje da su lokalne samouprave obavezne da u ravnopravnu službenu upotrebu uvedu jezik i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pismo nacionalne manjine ukoliko procenat pripadnika te nacionalne manjine u ukupnom broju stanovnika na njenoj teritoriji dostiže 15 odsto.

Povezane vesti: Radikali osporavaju crnogorski jezik

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstaš:Crnogorski i u Vrbasu i Kuli

Izvor: B92, 11.Dec.2011

Novi Sad -- Udruženje Crnogoraca "Krstaš" protestovalo je jer u Vrbasu i Kuli u službenu upotrebu još nije uveden crnogorski jezik, iako postoje zakonske pretpostavke..."Krstaš" je u saopštenju podsetio da je zahtev rukovodstvima dveju opština upućen još pre 16 meseci, ali do danas nije dobio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.