Krkobabić: Novac za isplatu pomoći penzionerima je obezbeđen

Izvor: Politika, 01.Okt.2010, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Novac za isplatu pomoći penzionerima je obezbeđen

BEOGRAD – Novac za isplatu pomoći penzionerima je obezbeđen i penzioneri nemaju nikakav razlog za zabrinutost da im 5.000 dinara neće biti isplaćeno uskoro, izjavio je danas Tanjugu potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić.

„Sredstva u potrebnom iznosu od oko sedam milijardi dinara su obzebeđena i tu nema nikakvih problema. Postoje samo administrativno-tehničke smetnje, koje treba otkloniti pošto sredstva u budžetu za 2010 godinu nisu predviđena za ovu namenu. Vlada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << preduzela mere da se pod hitno i te smetnje otklone”, rekao je Krkobabić odgovarajući na pitanje da li su tačni navodi medija da nema novca za isplatu pomoći.

Potpredsednik je naglasio i da je potrebno malo strpljenja, navodeći da će za nekoliko dana sve biti završeno.

Krkobabić je podsetio da je prethodno bilo predviđeno da se jednokratna pomoć za 400.000 penzionera isplati u iznosu od dve milijardi dinara, ali da je u međuvremenu povećan broj penzionera na 1,4 miliona i iznos na blizu sedam milijardi dinara.

„Proces dogovaranja oko visine sredstava je zbog toga zahtevao nešto više vremena”, objasnio je on i izrazio očekivanje da će penzioneri u vezi sa nastalom situacijom imati razumevanja.

„Penzioneri Srbije nemaju, dakle, nikakav razlog da se brinu. Pomoć od pet hiljada dinara biće sigurno isplaćena u najkraćem mogućem roku”, podvukao je Krkobabić.

Vlada Republike Srbije donela je 16 septembra zaključak da svakom penzioneru koji prima penziju do 29.999 dinara isplati jednokratnu pomoć od 5.000 dinara.

Pomoć će dobiti 1.379.187 penzionera čija primanja ne prelaze 29.999 dinara, za šta će biti izdvojeno oko 6,8 milijardi dinara.

Tanjug

objavljeno: 01/10/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.