Krivične prijave protiv nasilnika

Izvor: B92, 25.Nov.2011, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krivične prijave protiv nasilnika"

Novi Sad -- Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i predsednik Skupštine Grada Aleksandar Jovanović osudili su nasilan ulazak građana u salu gradskog parlamenta.

Oni su najavili da će protiv njih biti podnete krivične prijave.

Pavličić i Jovanović su na konferenciji za novinare rekli da su posle nasilnog ulaska grupe građana iz naselja Bocke bili primorani da sednicu Skupštine Novog Sada prvobitno odlože za 13 sati, ali pošto građani nisu napustili salu odlučeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da sednica bude održana u 14 sati u Skupštini Vojvodine.

Više od deset građana prigradskog naselja Bocke provalilo je danas u salu Skupštine grada. Oni su savladali radnike obezbeđenje i oko 10 sati ušli u salu, zahtevajući da im Jovanović i Pavličić objasne zbog čega se ne rešava višedecenijski problem sa vodom i kanalizacijom u tom naselju.

"Ometanje službenih lica u radu i korišćenje fizičke sile su krivična dela, ali i narušavanje osnovnih principa parlamentarizma i demokratije. Normalno je da postoje različita mišljenja i stavovi, ali nije dozvoljeno nasilje, jer tog momenta nastaje anarhija", rekao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je o svemu obaveštena policija koja nije uspela da omogući nesmetan rad odbornicima koji predstavljaju građane Novog Sada, i najavio da će tražiti izveštaj od policije i da će grad podneti krivične prijave protiv nasilnika.

Pavličić je rekao da je nasilnim ometanjem rada skupštine grada naneta materijalna šteta i da su povređeni radnici skupštinskog obezbeđenja.

"Problem u naselju Bocke je višegodišnji, i niko se njime nije više bavio, uložio više energije i novca za njegovo rešavanje od ove gradske vlasti. Kao što sam i obećao građanima Bocki, vrše se istraživanja terena, koja su neophodna jer je reč o klizištu, i iz budžetskih rezervi izdvojeno je 10 miliona dinara za njihovu realizaciju", rekao je Pavličić.

Ranije danas je saopšteno da su prilikom nasilnog upada građana Bocki na jednog radnika obezbeđenja pala vrata i on je zadobio povrede kičme i vrata, dok je još jedan radnik zadobio blaže povrede leđa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Građani upali u novosadski parlament

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2011

Grupa građana iz prigradskog naselja Bocke provalila je danas u salu Skupštine Novog Sada zbog čega je odložen početak redovnog zasedanja gradskog parlamenta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Građani prekinuli Skupštinu Novog Sada

Izvor: Mondo, 25.Nov.2011

Desetak građana prigradskog naselja Bocke provalilo je u salu Skupštine zbog čega je odložen početak redovnog zasedanja gradskog parlamenta.

Nastavak na Mondo...

Nezadovoljni građani ušli u salu novosadske skupštine

Izvor: Studio B, 25.Nov.2011

Desetak građana prigradskog naselja Bocke provalilo je danas u salu Skupštine Novog Sada zbog čega je odložen početak redovnog zasedanja gradskog parlamenta...Građani su izgurali radnike obezbeđenja i ušli u salu, zahtevajući da im predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik...

Nastavak na Studio B...

Novi Sad: Građani provalili u Skupštinu

Izvor: TimockeVesti.net, 25.Nov.2011

Desetak građana prigradskog naselja Bocke provalilo je u salu Skupštine Novog Sada, zbog čega je odložen početak redovnog zasedanja gradskog parlamenta. . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Tuča u Skupštini Novog Sada

Izvor: Blic, 25.Nov.2011

Nekoliko lakše povređenih radnika obezbeđenja i stanovnika Bocki rezultat je sukoba prilikom upada građani iz ovog naselja u Skupštinu grada. Novosadski čelnici su upad građana ocenili kao napad na grad i državu, poručivši da neće tolerisati pretnje fizičkim nasiljem. Tokom polusatnog guranja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.