Krivična za prebijanje žene i pretnju paljenja

Izvor: Mondo, 25.Nov.2017, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična za prebijanje žene i pretnju paljenja

U danu kad se obeležava međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama, dogodio se u Srbiji novi slučaj maltretiranja i prebijanja u tzv. porodičnom nasilju.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinstock Ilustracija

Protiv Đ. B. (36) iz Zrenjanina, osumnjičenom da je psihički i fizički maltretirao vanbračnu suprugu, podignut je optužni predlog zbog činjenja krivičnog dela nasilja u porodici.

Stopa ubistava žena visoka, ipak ima pomaka
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Prema optužnici, nasilnik je najpre počeo da psihički maltretira svoju nevenčanu suprugu da bi je uz pretnje, kako će je zapaliti, udario više puta u predelu lica, piše tabloid "Kurir".

Prema izvorima bliskih istrazi, do svađe je došlo zbog porodičnih razmirica, a nesretna žena je tokom incidenta zadobila povrede u predelu lica.

Protiv Đ.B. podneta je krivična prijava zbog ugrožavanja sigurnosti, bezbednosti i nasilja u porodici.

U okviru porodice i partnerskih odnosa, ove godine ubijeno je 26 žena i to je i dalje užasno veliki i neprihvatljiv broj.

Od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, od 1. juna do 15. novembra, policija izrekla 10.504 hitnih mera udaljavanja iz domaćinstva.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.