Izvor: B92, 08.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv MUP-a

Beograd -- Predsednik Demokratskog udruženja Roma Jordan Vasić najavio je podnošenje krivične prijave protiv države Srbije i MUP-a.

Razlog za prijavu je to što pripadnici MUP-a Srbije nisu reagovali prilikom napada na samog Vasića i njegove saputnike. Jordana Vasića, Zorana Vasića i njegovu suprugu fizički i verbalno je napala grupa ljudi, dok su dvojica policajaca sa strane posmatrali ceo događaj.

On je naglasio da će prijava biti podneta protiv države >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i MUP, a ne protiv pojedinaca, jer prema njegovom mišljenju to nije suština problema.

"To je problem MUP-a, koji ima zaposlene koji tako reaguju. Da li oni to lično reaguju ili im je to tako postavljeno da rade, to je problem MUP-a", rekao je on.

"Policajci nisu reagovali, njihovo reagovanje je bilo nereagovanje. Na našu molbu da nas zaštite od tih vulgarnosti oni su se smejali i rekli da možemo da zovemo Natašu Kandić", zaljučio je Vasić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.