Izvor: Blic, 13.Apr.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivična prijava protiv Crnogorske pravoslavne crkve

Mitropolija crnogorsko primorska Srpske pravoslavne crkve najavila je da će podneti krivičnu prijavu protiv mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Miraša Dedeića i tri sveštenika zbog "neovlašćenog upada na crkveni posed".



Mitropolija je u saopštenju navela da su Dedeić i "njegovi saradnici u nedelju su neovlašceno upali" u crkvu Svetog Nikole na Čevu kod Cetinja, da su "se lažno predstavljali kao pravoslavni sveštenici i nedozvoljeno koristili crkvene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predmete."

"Dedeićevi ljudi poremetili su i oskrnavili vekovni bogoslužbeni poredak crkve Svetog Nikole na Čevu, koja ne pamti da je pod njenim svodom ikada boravio raščinjeni sveštenik", navodi se u saopštenju Mitropolije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitropolija najavila krivičnu prijavu protiv Dedeića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2009

CETINJE - Mitropolija Crnogorsko-primorska saopštila je danas da će protiv Mihaila Dedeića, samozvanog mitropolita kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve i trojice njegovih saradnika podneti krivičnu prijavu zbog upada na crkveni posed, lažnog predstavljanja i nedozvoljenog korišćenja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.