Izvor: B92, 23.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritike Centru u Vranju

Beograd -- Centar za socijalni rad iz Vranja nije blagovremeno preduzeo potrebne mere u slučaju V.K, navodi Ministarstvo rada.

Radi se o učeniku prvog razreda osnovne škole "Vuk Karadžić" u tom gradu, koji je duže vreme maltretirao ostale đake. O problemima koje zbog "incidentnog ponašanja" V.K. trpe njihova deca javnost su početkom oktobra obavestili roditelji đaka koji sa njim idu u razred.

Roditelji su insistirali da V.K bude prebačen u drugu školu i svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << decu nisu dovodili na nastavu nedelju dana, dok njihov zahtev nije ispunjen.

Posle protesta roditelja devetogodišnji V.K zvanično je trebalo da bude prebačen u drugu školu, ali prema navodima vranjanskih medija on već duže od mesec dana ne pohađa nastavu.

"Centar za socijalni rad nije blagovremeno izvršio procenu funkcionalnosti porodice u kojoj odrasta maloletni V.K. kao dete bez roditeljskog staranja" navodi se u pismu Ministarstva rada i socijalne politike.

U pismu se podseća da je Centru za socijalni rad iz Vranja, znatno pre problema u školi "Vuk Karadžić", bila poznata ukupna situacija u porodici dečaka V.K.

Prema ranijim navodima predstavnika Centra za socijalni rad u Vranju starateljstvo nad V.K dobila je njegova baka, nakon što je za majkom dečaka raspisana poternica.

Nastavnici u školi "Vuk Karaddzić" potvrdili su i da desetogodišnji dečak odrasta u problematičnom okruženju, "uz ujaka koji ima problema sa drogom i baku koja podstiče njegovu agresiju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.