Izvor: RTS, 06.Jul.2022, 12:31

Kreni-promeni predali peticiju, traže da REM ne dodeli nacionalnu frekvenciju onima koji krše zakon

Aktivisti Inicijative Kreni-promeni predali su Regulatornom telu za elektronske medije (REM) peticiju sa 209.000 potpisa kojom se traži da se televizijama koje su kršile zakon ne dodeli nacionalna frekvencija, navodeći da su u pitanju televizije Pink, Hepi, B92 i Prva.
Aktivista Kreni-promeni Luka Tripković istakao je da u proteklih osam godina prisustvujemo praksi koja je "nezdrava u kulturnom i u smislu medijskog zdravlja", navodeći da javno dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mora da služi "na dobro svim građanima" i da televizije ne smeju da privilegiju da koriste državno dobro podređuju privilegiji profita.

Ocenio je da REM u proteklih osam godina "ćuti na trovanje medijskog prostora" i naveo da od 2020. godine ima zavedenih više od 10.000 prekršaja koje REM "nije našao za shodno da uzme u obzir".
Direktor Kreni-promeni Savo Manojlović istakao je da su televizije Pink, Hepi, B92 i Prva prekršile javni ugovor i da "zaslužuju da izgube nacionalnu frekvenciju".

On je rekao da ukoliko se tim televizijama dozvoli da nastave da krše zakon, onda to pokazuje da "postoji vrsta simbioze kriminalnog ponašanja medija i vlasti".
Ponovio je da se vlasnici i urednici televizija bave "moralnom prostitucijom", ali da ne mogu da od nacionalnih frekvencija "prave javnu kuću".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.