Kreativno pero na važnom zadatku: Deca dizajnirala knjige, novac od prodaje biće doniran u humanitarne svrhe (FOTO)

Izvor: BKTV News, 27.Okt.2017, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreativno pero na važnom zadatku: Deca dizajnirala knjige, novac od prodaje biće doniran u humanitarne svrhe (FOTO)

Đaci pokazali humanost.

Tokom desetogodišnjeg postojanja vaspitno-obrazovnog sistema Kreativno pero, koji sadrži vrtić, osnovnu školu i gimnaziju, jedan od ciljeva je razvoj svesti o humanosti kod dece.

Nekoliko puta godišnje Kreativno pero organizuje humanitarne akcije, a "Knjiga za svakoga" je prva u nizu u ovoj školskoj godini.

Knjiga za svakoga održava se u oktobru – mesecu knjige i sa našim učenicima/učenicama, kao i decom u vrtiću tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << čitavog meseca priča se o značaju knjige, čitanja, organizuju se radionice i književni susreti.

Ove godine svako odeljenje imalo je zadatak da prođe kroz sve faze izrade knjige – đaci su pisali tekstove, ilustrovali, predlagali izgled korica, birali temu i naslov i dizajnirali.

Osim što su izradili unikatne knjige, donirali su romane, stripove, slikovnice i ostala štampana izdanja bila su izložena na prodajnom sajmu knjiga 26. oktobra u prostorijama škole Kreativno pero u Tolstojevoj 58 i Čakorskoj 3, od 16 do 17 časova i privukla su najviše pažnje.

Na mini sajmu, prodavci su bili đaci Kreativnog pera. Novac prikupljen od prodaje biće doniran u humanitarne svrhe, kao i sve knjige koje nisu prodate.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.