„Kraljica” otplovila niz Ibar

Izvor: Politika, 31.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Kraljica” otplovila niz Ibar

Pošto su, zbog visokog vodostaja Ibra i nanetih balvana, čelične sajle popucale, deo restorana na vodi otplovio je čak 20 kilometara niz reku

Kraljevo – Obale Ibra su sve tešnje za silnu vodu koja, zbog naglog topljenja snega na okolnim planinama, iz sata u sat nadolazi. Reka valja i ogromne balvane koji su protekle noći, udarajući u trup jedrenjaka-restorana, to plovilo „porinuli". Popucale su čelične sajle i deo ugostiteljskog splava, odnosno terasa >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << restorana „Kraljica Ibra" krenula je niz reku.

Jedrenjak je, posle dve, tri stotine metara plovidbe, imao i „havariju". Pošto konstruktori novog mosta na Ibru nisu predvideli da će ova reka ponekad biti i plovna, jarbol jedrenjaka je ostao na konstrukciji ćuprije. No, nije se zaustavio, već je nastavio do ušća Ibra u Zapadnu Moravu i, na čuđenje ranoranilaca iz pomoravskih sela, juče u prepodnevnim satima stigao do sela Vrbe, udaljenog dvadeset kilometara od mesta gde je bio „usidren".

Tu se nasukao na manje rečno ostrvo, pa sada vlasniku Zoranu Stefanoviću predstoji da smisli kako da „odbegli" jedrenjak, težak oko 15 tona, vrati uzvodno do Kraljeva. U tome mu neće pomoći ni „dobar vetar" pošto su jedra ostala ispod mosta...

M. Dugalić

[objavljeno: 01/04/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.