Izvor: B92, 18.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevačka voda još nije za piće

Kraljevo -- Preventivne mere uvedene zbog nestabilne situacije snabdevanja gradjana Kraljeva pijaćom vodom iz gradskog vodovoda ostaju na snazi, uz pojačane mere kontrole ispravnosti vode, saopštio je u subotu uveče načelnik Raškog okruga Mile Korićanac.

Prema analizama Zavoda za zaštitu zdravlja iz Kraljeva, voda iz gradskog vodovoda u Kraljevu je higijenski ispravna i u skladu je sa pravilnikom o kvalitetu vode za piće.

Korićanac rekao je večeras da cisterne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u gradu "neće biti ukinute do pokretanja konačnog rešenja za vodosnabdevanje Kraljeva", kao i da je priključenje Kraljeva na sistem vodosnabdevanja Rzav pravi put za snabdevanje tog grada pijaćom vodom.

Opštinski sanitarni inspektor Jelena Majstorović večeras je za televiziju "Kraljevo" rekla da je od Instituta za zaštitu zdravlja u Kragujevcu, koji je takodje analizirao kraljevačku vodu na fenol i teške metale, obaveštena da su njihovi parametri u granicama normale.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.