Kraljevačka Fabrika vagona sklopila ugovor sa Slovacima

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 04.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevačka Fabrika vagona sklopila ugovor sa Slovacima

KRALJEVO - Fabrika vagona Kraljevo do kraja godine treba da isporuči 50 teretnih vagona za slovačku kompaniju "AX Bent", koja se bavi špedicijom, saopštio je direktor Boško Slavković, precizirajući da je ugovor vredan 1,8 miliona evra.

Ugovor sa Slovacima, uz remont starih vagona za "Železnice Srbije", vrednosti 330 miliona dinara, daje nadu u opstanak Fabrike vagona, ocenio je Slavković na konferenciji za novinare.

To je prvi izvozni ugovor u poslednjih sedam meseci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od kada je raskinuta privatizacija kraljevačke fabrike.

"Preživeli smo zahvaljujući razumevanju ministarstva ekonomije i vlade Srbije, koji su nam poverili posao za "Železnice Srbije". Uskoro bismo mogli da proširimo ugovor sa Slovacima, a do kraja avgusta trebalo bi da budu okončani i pregovori sa Kongom o poslu vrednom 10 miliona evra", rekao je Slavković.

Jedan od pogona Fabrike vagona "Procesna oprema" radi rezervoare za naftu za domaće kupce, a "Livnica" putne šahte za Koridor 10 i očekuje se da će u narednim mesecima imati sve više posla.

U Fabrici vagona sada radi oko 700 radnika, koji od raskida privatizacije redovno primaju zarade od 25.000 dinara, ali su sa platama stigli tek do januara.

Narodni poslanik Jovan Nešović, koji se prethodnih meseci angažovao u rešavanju problema Fabrike vagona, kaže da sa novom privatizacijom ne treba žuriti.

"Treba biti vrlo obazriv u izboru strateškog partnera, jer je iskustvo Kraljeva sa privatizacijom velikih preduzeća vrlo loše. Nema razloga da žurimo i zato nove privatizacije neće biti uskoro", ocenio je Nešović na konferenciji za novinare, na kojoj je istaknuto da je prioritetni zadatak obezbeđivanje novih poslova za Fabriku vagona.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.