Izvor: B92, 20.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajem 2008. novi zakoni za ICT

Beograd -- Aleksandra Smiljanić najavljuje zakone o elektronskoj trgovini, upravi, dokumentu i zaštiti ličnih podataka u elektronskoj formi.

Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Srbije, otvarajući telekomunikacioni forum Telfor, rekla je da će Ministarstvo u narednoj godinu posvetiti značajnu pažnju obrazovanju u oblasti informatike od osnovne škole do fakulteta, jer je Srbija u domenu informacionog društva "dosta iza Evrope".

Veoma je važno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i podsticanje razvoja domaće informatičko-telekomunikacione industrije jer tom granom može da se reši najveći problem zemlje, spoljnotrgovinski deficit, kazala je ona.

Smiljanićeva je dodala da je informaciono-telekomunikaciona industrija jedna od grana koja zahteva najmanja ulaganja, a i u njoj Srbija ima izuzetan stručni kadar.

Ona je kazala da je Ministarstvo fokusirano i na liberalizaciju telefonskog tržišta jer se na taj način podstiču investicije, a konkurencija povećava kvalitet telekomunikacionih usluga.

Na trodnevnom telekomunikacionom forumu, koji se održava u Centru "Sava" , učestvuje više od 2.000 stručnjaka. Na skupu će biti predstavljeno više od 150 naučnih radova, a na pratećoj izložbi učestvuje 46 telekomunikacionih kompanija.

Organizatori Telfora su Društvo za telekomunikacije iz Beograda, Telekom Srbije, PTT Srbije i Elektrotehnički fakultet, a zemlja partner ove godine je Hrvatska.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.