Izvor: B92, 27.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krađa registarskih tablica

Beograd -- U poslednje vreme vlasnici automobila sve više strahuju da će im noću sa vozila nestati registarske tablice.

Samo u ovoj godinu nestalo je 9.000 tablica, što je za 1.500 više nego u istom periodu prošle godine. Da bi građani dobili novi par tablica, sa drugim registarskim brojem, potrebno je izvaditi i novu saobraćajnu dozvolu, što vozačima predstavlja dodatni neplanirani trošak.

Aleksandar Ćirković, jedan je od 9.000 vozača koji su ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostali bez bar jedne registarske tablice.

Pošto je prijavio krađu policiji i dobio potvrdu da su mu nestale tablice, Ćirković kaže da je bio neprijatno iznenađen jer ga je sve to koštalo više od 3.000 dinara.

"Moj je predlog da se dobije bar ta jedna koja je izgubljena ili ukradena, dok ne istekne postojeća registracija", kaže Ćirković.

U policiji upozoravaju da je prekršaj voziti automobil samo sa jednom registarskom tablicom i da svi oni koji ostanu bez "registracije" moraju to odmah da prijave MUP-u jer se tablice kradu radi zloupotrebe.

"Zloupotrebljavaju ih za druge kriminalne radnje ili da se prevezu kroz zemlju i da sa njima plate manju putarinu, pa ih na granici bace, unište", objašnjava Aleksandar Milošević iz Uprave kriminalističke policije MUP-s Srbije.

U međuvremenu, oni kojima su ukradene tablice, posumnjali su na vlasnike automobila registrovanih u Crnoj Gori, čija je preregistracija još pod velikim znakom pitanja.

Takvu mogućnost, međutim, demantuju i u policiji i u udruženju vlasnika crnogorskih automobila.

"To je neistina i to nema nikakve logike, jer je to kao da ukrademo tuđu ličnu kartu. Mi bi onda morali da menjamo i broj motora i broj šasije i saobraćajnu dozvolu. Sve", kaže Nikola Skoko iz udruženja vlasnika vozila kupljenih u Crnoj Gori.

Prema podacima policije, od 9.000 nestalih, ove godine je pronađeno svega 400 tablica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.