Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić pregovara o ustupanju kasarne

Niš -- Gradonačelnik Niša Smiljko Kostić rekao je da sa vojskom pregovara o ustupanju kasarne za potrebe "rada gradonačelnika".

"Smatram da bi trebalo da se pronađe drugi objekat za rad gradonačelnika jer ovaj sadašnji nije adekvatan. Sa vojskom razgovaram o ustupanju kasarne 'Filip Kljajić'", rekao je Kostić na konferenciji za novinare.

Kostić je kazao da je novi, veći objekat potreban za funkcionisanje svih službi koje će pomagati gradonačelniku. On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dodao da preseljenje iz sadašnjeg objekat u kasarnu Vojske Srbije i Crne Gore ne bi plaćali građani, već bi sredstva bila obezbeđena iz "projekata".

Kostić je novinare obavestio o putu u Izrael sa delegacijom vlade Srbije, rekavši da "se osećao bedno", jer nije mogao da potpiše ni jedan ugovor, iako je bilo kompanija koje su pokazale interesovanje za ulaganje u Niš. Prema njegovim rečima u Izraelu je razgovarao sa kompanijom koja je zainteresovana da u Nišu gradi kuće i stanove i kako je kazao "i neku crkvu ako je potrebno", a koja bi obezbedila i dugoročne kredite za građane. "Kako sam se samo bedno osećao kada nisam mogao da potpišem ugovor iako je ta kompanija spremna da investira u grad, ali je prepreka Zakon o javnim nabavkama i tumačenje iz grada da ja to ne mogu da potpišem. Ipak, ako je to korisno za grad i ako se ne troše sredstva iz budžeta ja ću to potpisati pa neka me prozivaju", rekao je Kostić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.