Kosovska vlada izdvojila novac zbog pritiska

Izvor: S media, 29.Avg.2010, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska vlada izdvojila novac zbog pritiska

Vlada Kosova je odlučila da izdvoji 13 miliona evra za srpske opštine na Kosovu posle mudjunarodnog pritiska, piše danas dnevnik Koha ditore pozivajući se na izvore iz Vlade.

Odluka je doneta na sastanku vlade održanoj u četvrtak, samo dan posle odluke Vlade Kosova da izdvoji pet miliona evra za investicije u opštinu Mitrovica.

"Ovih pet milona se planiraju za izgradnju kuća Albanaca na severu Mitrovice i izgleda da je to izazvalo reagovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Medjunarodne civilne kancelarije i nekih ambasada u Prištini. U ovakvoj situaciji je bilo potrebno preduzimanje dodatnih odluka", rekao je jedan neimenovani zamenik ministra u Vladi Kosova.

U Medjunarodnoj civilnoj kancelariji nisu odgovorili na pitanje Kohe da li su tražili od Vlade Kosova donošenje te odluke, ali su naveli da su neophodne dodatne investicije u srpskim opštinama na Kosovu.

"Mi pozdravljamo poslednje korake Vlade Kosova za poboljšanje života svih gradjana na Kosovu. Odluka za izdvajanje sredstava za javnu infrastrukturu u novim opštinama i onim na severu Kosova je u skladu sa procesom decentralizacije", rekao je portparol ICO-a Andi Mekgafi.

Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči je rekao da "ovim investicijama Vlada Kosova pokazuje svoju logiku razvoja".

"I ranije smo rekli da ćemo biti 'atraktivni' za srpske gradjane u onim opštinama. Rezultati ovih investicija će se videti već tokom ove godine", rekao je Kuči.

Na sednici u četvrtak Vlada Kosova je odlučila da izdvoji 13 miliona evra za srpske opštine - pet miliona za tri opštine na severu (Zubin Potok, Zvečane i Leposavić), po dva milijuna za Štrpce i Gračanicu i po milion evra za opštine Ranilug, Klokot, Parteš i Novo Brdo.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovska vlada, pod pritiskom MCK, izdvaja 13 miliona evra za Srbe

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2010

Kosovska vlada odlučila je, pod pritiskom Međunarodne civilne kancelarije (MCK), da za opštine koje su naseljene pretežno Srbima izdvoji još 13 miliona evra, preneo je danas prištinski dnevnik "Koha ditore"...Pozivajući se na izvore iz kosovske vlade, "Koha ditore" piše da je Vlada Kosova u červrtak...

Nastavak na Vesti-online.com...

Pomoć srpskim opštinama pod pritiskom MCK

Izvor: Mondo, 29.Avg.2010

Kosovska vlada odlučila je pod pritiskom Međunarodne civilne kancelarije (MCK) da izdvoji 13 miliona evra za opštine naseljene pretežno Srbima, piše Koha ditore.

Nastavak na Mondo...

TAČI HOĆE DA KUPI SRBE ZA 13 MILIONA EVRA

Izvor: Kurir, 30.Avg.2010, 09:02

BEOGRAD - Vlada u Prištini odlučila je da izdvoji čak 13 miliona evra za srpske opštine na Kosovu, umesto prvobitno planiranih pet miliona!..Prema pisanju kosovskih medija, posle međunarodnog pritiska odlučeno je da se poveća fond za pomoć srpskim zajednicama na KIM...- Ovim investicijama Vlada...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.