Izvor: B92, 25.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korporativna odgovornost

Beograd -- Erste banka dala prilog od 40.000 evra za projekat B92 da se izgradi Sigurna kuća za žrtve nasilja u porodici.

Pola sume izdvojila je centrala iz Beča, a pola ogranak banke u Srbiji. Erste banka je tako postala prvi donator projekta B92. Predstavnica centrale Erste bank grupe iz Beča Elizabet Huiman i direktorka komunikacija te banke u Srbiji Andrea Brbaklić istakle su da je ta kompanija društveno odgovorna i da uvek pruža podršku takvim programima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Ovim projektom, koji Erste banka podržava u Srbiji, želimo da pokažemo visok nivo korporativne odgovornosti koji imamo od osnivanja 1819. godine. Nadamo se da će projekat biti uspešan i da će pomoći velikom broju žena i dece", kaže Huimanova.

Direktor B92 Veran Matić je rekao da se radi o dugoročnom projektu u kome će biti izgrađeno više skloništa u celoj Srbiji. Problem je toliko veliki da je potrebno stalno raditi na njegovom rešavanju, i to na državnom nivou, smatra Matić.

"Ja sam ubeđen da ćemo s našim partnerima uspeti da animiramo sve one koji su za to zaduženi i koji bi to trebalo da rade, da to postane naša svakodnevna praksa i da se ne moraju praviti različite kampanje s vremena na vreme, već da to bude normalan oblik ponašanja", kaže Matić.

Suma od 40.000 evra, koliko je Erste banka izdvojila za Sigurnu kuću, dovoljna je da se izgradi gotovo polovina prvog objekta u Beogradu. Svi pojedinci koji žele da pomognu da se realizuje projekat B92 mogu da pozovu humanitarni broj 063/9765 i daju donaciju od 50 ili 150 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.