Koridor 10 prioritet

Izvor: Glas javnosti, 26.Dec.2009, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridor 10 prioritet

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je da će sledeće godine prioritet tog ministarstva biti nastavak izgradnje Koridora 10. Mrkonjić ističe da bi taj putni pravac trebalo da se završi do maja 2012. godine.

- Za putni Koridor 10 ukupno je obezbeđeno 388 miliona dolara od Svetske banke, 600 miliona evra od Evropske investicione banke, 150 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj i 100 miliona evra iz Helenik plana - rekao je Mrkonjić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Rusko odlikovanje

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić juče je dobio odlikovanje Ministarstva transporta Ruske Federacije, koje se dodeljuje predstavnicima stranih država za aktivnu saradnju sa Rusijom u oblasti transporta.

Odlikovanje u znak sećanja na 200 godina postojanja uprave vodenog i kopnenog saobraćaja Rusije Mrkonjiću u Beogradu uručio ruski ambasador Aleksandar Konuzin.

On je naveo da je za završetak radova na železničkom Koridoru 10 potrebno ukupno 1,1 milijarda evra, dodajući da su za železnički Koridor 10 obezbeđene garancije iz budžeta za 850 miliona evra kredita, kao i da će u vezi sa ruskim kreditom sve biti definisano do kraja januara sledeće godine.

- Sledeće godine biće izvođeni radovi na rekonstrukciji pruge od Subotice do Niša, kako bi ona imala dva koloseka i bila prilago    đena da primi vozove koji idu brzinom do 160 kilometara na sat. Na pruzi od Niša do Dimitrovgrada biće izvršena elektrifikacija s obzirom na to da je to jedina deonica na Koridoru 10 kroz Evropu koja nije elektrificirana - rekao je Mrkonjić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.