Izvor: Glas javnosti, 21.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontejneri za blokove

SUBOTICA - Na prostoru gde se nalaze radionice i vozni park „Čistoće i zelenila“, pored gradske deponije smeća, naslagano je oko 2.500 zelenih, plastičnih kanti za smeće i oko stotinu kontejnera u delovima, koje radnici sastavljaju. Ovo je deo kontingenta koji će, kako se očekuje, pristizati sukcesivno i isto tako se distribuirati krajnjim korisnicima - svim domaćinstvima subotičke opštine, odnosno stambenim blokovima kada je reč o novim kontejnerima.

Tipske kante treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da eliminišu šarenilo od posuda i kesa koje vlada po ulicama u danima kada se odnosi smeće i često je uzrok da iza vozila i radnika „Čistoće“ ostaju „tragovi“ u vidu rasutog otpada.

- S obzirom na to da nemamo još dovoljan broj da bismo kante podelili svima, ići ćemo po mesnim zajednicama, po prvobitnoj odluci od periferije ka centru, mada ne znači da će to biti pravilo, i zaokruživaćemo jednu po jednu mesnu zajednicu u svakom slučaju - kaže Nikola Šever, tehnički direktor Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“. - Građani će sigurno biti zadovoljni, pošto su one kapaciteta 120 litara, lako se pokreću jer imaju točkiće i moći će bez problema da ih izguraju pred svoju kuću u vreme iznošenja kućnog smeća. I našim radnicima će biti mnogo lakše jer su prilagođene mehanizmu za prihvatanje na našim vozilima i neće više biti prosipanja smeća.

Cena jedne kante je, kako saznajemo, oko 1.200 dinara, a proizvođač je „Bona futura“ iz Beograda. Građani koji dobiju ove tipske posude besplatno, već sledeći put, posle njihove amortizacije, biće dužni da nabave nove o svom trošku, napominju u „Čistoći i zelenilu“. Isto tako, obnoviće se i kvota kontejnera u stambenim naseljima.

- Zamenićemo zasada oko stotinu kontejnera koji su amortizovani, nešto zbog isteklog veka trajanja, a dobrim delom i zbog nesavesnih građana koji u zimskim mesecima u njih sipaju pepeo sa žeravicom, a ima i slučajeva da se namerno pale bacanjem opušaka i slično. Pošto je u pitanju plastika koja se lako zapali, apelujemo da se to ne čini i da se ovi lepi i novi kontejneri čuvaju kako bi okolina u kojoj živimo i grad u celini bili čistiji i uredniji - kaže Šever.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.