Konkursi za vojnu gimnaziju i akademiju

Izvor: Glas javnosti, 17.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkursi za vojnu gimnaziju i akademiju

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane saopštilo je da je objavljen konkurs za prijem kandidata u Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju i kandidati se mogu prijaviti do sredine, odnosno do kraja marta.

Konkurs za Vojnu gimnaziju trajaće do 15. marta, a za akademiju do 31. marta, navodi se u saopštenju. Konkurs je objavljen u magazinu Odbrana i na sajtovima Ministarstva odbrane, gimnazije i akademije, gde se mogu naći informacije o uslovima konkursa i potrebnoj dokumentaciji.

U Vojnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << gimnaziju prima se 120 učenika, dok se u Vojnu akademiju upisuje 170 kadeta i kadetkinja. Potrebno je da kandidati zadovoljavaju opšte i posebne uslove konkursa i da na vreme podnesu prijavu u regionalnim centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, kao i dokumentaciju.

U Vojnu akademiju primaće se kandidati za module pešadije, oklopnih jedinica, borbenih vozila, ubojnih sredstava, telekomunikacije, jedinice za elektronska dejstva, informacioni sistemi, avijacija i finansije, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se podseća da se na prošlogodišnjem konkursu prijavilo pet kandidata na jedno mesto u Vojnoj akademiji i čak 12 kandidata za mesto u Vojnoj gimnaziji i ističe da će u narednom periodu u nekoliko gradova biti održana promocija vojnih škola.

Vojna akademija organizovaće svake subote akciju "Otvorena vrata" tokom koje će zainteresovanima pružiti sve potrebne informacije u vezi sa konkursom i uslovima života i rada na Vojnoj akademiji.

U saopštenju je najavljeno da će sutra u Novom Sadu i Novom Bečeju biti održana promocija te dve vojne škole.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.