Konkurs za projekte međunarodne kulturne saradnje

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za projekte međunarodne kulturne saradnje

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs za sufinansiranje programa i projekata u oblasti međunarodne saradnje. Konkurs je otvoren do 7. septembra 2019. godine.
Konkurs je namenjen sufinansiranju međunarodnih putnih troškova, troškova smeštaja i boravka u Republici Srbiji i troškova prevoda/titlovanja na srpski jezik.

Cilj konkursa je da pruži finansijsku podršku programima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i projektima koji se realizuju u Republici Srbiji, a koji doprinose razvoju i jačanju međunarodne stručne saradnje i razmene u oblasti kulture i umetnosti.
Prioritet u finansiranju imaće konferencije, seminari, radionice i drugi stručni skupovi podržani od strane međunarodnih organizacija, ministarstava zaduženih za oblast kulture i drugih relevantnih međunarodnih partnera, kao i projekti koji se realizuju u saradnji sa više inostranih partnera.
Prednost u izboru imaće projekti koji unapređuju razmenu sa zemljama sa kojima Srbija ima potpisane međunarodne ugovore o saradnji u oblasti kulture, saopštila je Pres-služba Ministarstva kulture i informisanja.
Lista dokumenata potpisanih u okviru međunarodne saradnje, kriterijumi i svi drugi detalji konkursa, kao i formular za prijavu, nalaze se na zvaničnoj stranici Ministarstva kulture i informisanja u delu – Dokumenta i propisi.
Konkurs je otvoren do 7. septembra 2019. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.