Konkurs za godišnju nagradu Đoko Vještica

Izvor: Akter, 21.Sep.2015, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za godišnju nagradu Đoko Vještica

Udruženje novinara Srbije (UNS) raspisalo je danas konkurs za nagradu za novinarsku humanost "Đoko Vještica"

Nagrada "Đoko Vještica" ustanovljena je 2011. godine, u znak sećanja na novinara, uredniku i voditelja Studija B. Vještica je novinarsku karijeru počeo u listu "Borba", a od 1971. radio je u Studiju B i bio jedan od osnivača te radio stanice.

Nagrada se dodeljuje za medijske priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima koji pokreću i motivišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost, piše u saopštenju UNS-a.

Za nagradu mogu da konkurišu radovi objavljeni od 22. oktobra 2014. godine do 22. oktobra 2015. godine.

Isečke, fotokopije tekstova ili CD/DVD sa tv i radio prilozima, kao i tekstovima objavljenim na vebu, dostaviti na adresu Udruženja novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd sa naznakom "Za novinarsku nagradu Đoko Vještica".

Predlozi moraju stići najkasnije do 22. oktobra u 12 sati.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i biće dodeljena 26. oktobra 2015. godine. Novčani deo nagrade donira vlasnik restorana "Kumbara" Jovica Pavlović iz Beograda.

Dosadašnji dobitnici su Dragoljub Janojlić ("Palanačke novine") za 2011, Silvija Slamnig ("Kurir") i Sadik Hamidović (net radio "Veselje") za 2012. godinu, Tamara Grujić (TV Prva) i Branko Stanković (RTS) za 2013. godinu i Miroljub Dugalić ("Politika") za 2014. godinu.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.