Konfuzna medijska situacija

Izvor: Akter, 26.Jun.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konfuzna medijska situacija

Sindikat novinara Srbije (SINOS) i Profesionalno udruženje novinara Srbije (PROUNS) upitili su danas pismo predsednici Ustavnog suda Srbije Vesni Ilić Predić u kojem traže da Ustavni sud što pre razmotri inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o javnom informisanju, koju su SINOS i PROUNS podneli 20. septembra 2014. godine

U pismu SINOS i PROUNS ukazuju da je na medijskoj sceni Srbije nastala "konfuzna situacija", zbog primene Zakona o javnom informisanju.

Prema stavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << SINOS i PROUNS, taj zakon je u "određenim delovima direktno suprotstavljen najvišem pravnom aktu".

"Takođe Vas molimo da primite predstavnike naših organizacija na razgovor, kako bismo Vam u direktnom kontaktu predstavili moguće posledice po javno informisanje i javni interes, koje će nastati zbog primene Zakona o javnom informisanju i medijima", navodi se na kraju pisma SINOS i PROUNS.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.