Konferencija 17+1 na Sajmu, Huavej predstavlja 5G tehnologiju

Izvor: RTS, 08.Okt.2019, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija "17+1" na Sajmu, "Huavej" predstavlja 5G tehnologiju

U Beogradu počinje dvodnevna konferencija Narodne Republike Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope o saradnji u oblasti inovacija.
Konferenciju će otvoriti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar za nauku i tehnologiju NR Kine Vang Džigang i ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Dvodnevna ministarska konferencija o inovacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << okupiće najrelevantnije predstavnike inovacionih ekosistema iz NR Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope.
Učešće na konferenciji, osim ministra za nauku i tehnologiju NR Kine, potvrdio je i veliki broj ministara i državnih zvaničnika iz zemalja Centralne i Istočne Evrope.
Ministar bez portfelja zadužen za inovacije Nenad Popović kaže da da je inicijativ "Pojas i put" prvi put dovela do toga da se konferencija održava u Srbiji zaslugom predsednika Vučića i Si Đinpinga i da su današnji osnosi na najvećem istorijskom nivou.
"Cilj konferencije je da se ljudi koji se bave inovacijom, inženjeri, mladi, stratap kompanije i svi koji se bave i dolaze iz tih sfera da donosu zajedničku viziju za inovacije zemalja Centralne i Istočne Evrope i i Kine", kaže Popović. 
Popović kaže da je će biti prisutno 17 delegacija na najvišem državnom nivou, predstavnici nauke i instituta inovacionih kompanija i biznisa.
"U delegaciji je preko 300 članova svih sfera nauke i biznisa i novih tehnologija. "Huavej", će predstavitu 5G tehnologiju, železnice tehnologiju upravljanja najmodernijim vozovima koji će i u Srbiji saobraćati od Budimpešte preko Beograda do Soluna, digitalnu verziju industrijskog parka u Borči koji treba da okupi najbolje svetske kompanije iz domena visoke tehnologije", kaže Popović.
Od sutra u Hali 4 beogradskog Sajma svi posetioci mogu da pogledaju inovacije.
Paralelno sa tom, biće održana i privredna konferencija na kojoj je učešće potvrdilo više do 200 kompanija, univerizteta, institucija i investicionih fondova iz Kine i zemalja CIEZ, na kojoj će biti predstavljena najsavremenija dostignuća u oblasti inovacija, digitalizacije, veštačke inteligencije, robotike.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela ministarska konferencija Kine i 17 zemalja CIE

Izvor: B92, 08.Okt.2019

Beograd -- U Beogradu je počela četvrta konferencija Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope (CIE) o saradnji u oblasti inovacija...Konferenciju su otvorili Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, a na Beogradskom sajmu je i ministar za nauku...

Nastavak na B92...

Rajčević: Srpska zainteresovana za moderne tehnologije i inovacije

Izvor: Blic, 08.Okt.2019

Ministar za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas da je Srpska zainteresovana za sva dešavanja na polju razvoja modernih tehnologija i inovacija, ocenivši to kao politički prioritet Vlade.

Nastavak na Blic...

Brnabić: Razviti saradnju sa Kinom u inovacijama i tehnologiji

Izvor: Blic, 08.Okt.2019

Predsednica Vlade Ana Brnabić poručila je danas, na sastanku sa ministrom nauke i tehnologije NR Kine Vangom Džgangom, da je Srbija čvrsto opredeljena da razvija saradnju sa Kinom u oblasti inovacija i tehnologije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.