Koncertom u Domu Garde obeleženi diplomatski odnosi Srbije i SAD

Izvor: Studio B, 11.Maj.2011, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncertom u Domu Garde obeleženi diplomatski odnosi Srbije i SAD

Vojni hor i orkestar Sjedinjenih Američih Država u Evropi kao i vojni orkestar Republike Srbije Stanislav Binički nastavljaju muzičku saradnju započetu pre više meseci.

Koncertom u Domu Garde obeleženi su diplomatski odnosi Srbije i Sjedinjenih Američkih Država stari 130 godina. Pored brojnih diplomata, vojske i oficira prisustvovala je i njena ekselencija ambasadorka SAD-a u Beogradu, gospođa Meri Vorlik.

Vojni hor i orkestar Sjedinjenih Američih Država >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Evropi kao i vojni orkestar Republike Srbije Stanislav Binički nastavljaju muzičku saradnju započetu pre više meseci. Ovaj američki orkestar kopnene vojske stacioniran je u Nemačkom gradu Hajdelbergu.

Koncert je otvoren itnoniranjem himni obe države, nakon čega su na programu bile stilski vrlo raznolike kompozicije od vojnih marševa, preko filmske muzike do klasike.

Oba orkestra su nastupila najpre zasebno da bi se koncert završio zajedničkim muziciranjem više od 150 vojnih muzičara u oba sastava. Odmah nakon Beogradskog koncerta oni će zajedno održati koncert i u Nišu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.