Izvor: B92, 27.Nov.2009, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert "Džinova i patuljaka"

Beograd -- Jesenji koncert "Džinovi i patuljci", u organizaciji Fonda "Deca deci" i Beogradske dečje filharmonije, održan je sinoć u Kolarčevoj zadužbini.

Na bajkovito uređenoj sceni Kolarčeve zadužbine pred mnogobrojnom publikom, u kojoj je bilo dosta mališana, 15 malih muzičara imalo je priliku da svira rame uz rame sa svojim starijim kolegama, među kojima su bila najveća imena domaće muzičke scene.

Publika je imala priliku da čuje i vidi kako se to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deca, ali i odrasli, snalaze u izvođenju kompozicija Baha, Boma, Čajkovskog, Mokranjca... kao i poznatih pop muzičara.

Zajedno sa decom nastupili su Leontina, Jelena iz Zane, Sanja Ilić, Ognjen Popović, Ognjan Radivojević, Dragoljub Đuričić, Teodora Bojović, Miloš Milovanović, Jadranka Jovanović, kao i gudački kvartet "Intermezzo".

Pravo iznenađenje za sve okupljene u Kolarčevoj zadužbini bio je mali Đurađ Đuričić, kada je sa pođednakom energijom zasvirao bubnjeve sa svojim poznatim kolegom Dragoljubom Đuričićem.

Publika je sa oduševljenjem pratila ritam budućeg virtuoza, naročito kada mu je stariji Đuričić prepustio scenu, a najmlađi u sali nisu odoleli i da zaigraju na taktove pojedinih kompozicija.

Sav prihod od kupljenih ulaznica za koncert odlazi u Fond "Deca deci", koji je osnovan 2007. godine da podstakne razvoj mladih muzičkih talenata.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koncert "Džinovi i patuljci" u Kolarčevoj zadužbini

Izvor: S media, 27.Nov.2009

Članovi Beogradske dečje filharmonije priredili su sinoć sa svojim starijim kolegama koncert "Džinovi i patuljci rame uz rame", koji je organizovao Fond "Deca deci", namenjen pomoći mladim talentima. ..Na bajkovito uredjenoj sceni Kolarčeve zadužbine pred mnogobrojnom publikom, u kojoj je bilo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.