Izvor: B92, 01.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunikacija fotografijom

Bujanovac -- Nevladina organizacija Kiosk dve godine radi na fotografskom projektu komunikacije s mladima različitih nacionalnosti.

U toku su radionice u Subotici, Novom Pazaru, Bujanovcu i Prištini, a tokom 12 nedelja polaznici pokušavaju da se bolje upoznaju kroz fotografiju. Na početku, svi polaznici, od 16 do 18 godina, dobijaju foto-aparat, od kog se ne odvajaju naredna tri meseca.

Ana Adamović vodi fotografsku radionicu u Prištini i kaže da njena grupa ima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predrasude, ali da su se stavovi vremenom menjali.

"Na prvoj radionici, kada su pokazivali fotografije na temu autoportret, sva srpska deca, koja su iz Lipljana, fotografisala su se na identičnim mestima", kaže ona.

"Onda su albanska deca imala komentar da su iste slike, što je odmah bio povod za razgovor koji su sami započeli, o ograničenom kretanju na Kosovu, o tome kuda smeju da idu Srbi, kuda Albanci, šta znači sloboda kretanja i života. Ti razgovori, koji njihove fotografije pokreću, u stvari su poenta projekta", kaže ona.

Opširnije u Temi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.