Komunalna poskupljenja u Beogradu

Izvor: B92, 09.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalna poskupljenja u Beogradu

25 odsto skuplje

Beograd -- Gradski menadžer Bojan Stanojević izjavio je da su od februara cene komunalnih usluga u Beogradu veće.

Cene komunalija veće su 9,3 odsto, a cene grejanja i tople vode 25 odsto. Stanojević je rekao da su komunalna preduzeća tražila veća povećanja, ali da je Izvršni odbor Skupštine grada odobrio tu korekciju, iako je prosečna plata Beograđana 51 odsto veća nego u istom periodu prošle godine.

"Poskupljenje će stići >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u martu, što znači da su se Beograđani skoro celu sezonu grejali po starim cenama", rekao je Stanojević. On smatra da stanovnici glavnog grada neće mnogo osetiti poskupljenje jer za komunalije i dalje izdvajaju u proseku 8,9 odsto, manje nego što izdvajaju stanovnici drugih gradova u Srbiji.

On je dodao da u Beogradu oko 65.000 domaćinstava koristi pravo da ostvari popust na komunalne usluge, od 10 do 50 odsto, u zavisnosti od prihoda.

"Usled toplog vremena, očekujemo probleme s komarcima već tokom marta meseca. Za suzbijanje komaraca će iz gradskog budžeta biti izdvojeno više od 14 miliona dinara i 1.200.000 dinara za suzbijanje buba", kaže on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.