Komunalci spremni za Egzit

Izvor: Politika, 09.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalci spremni za Egzit

Prvi put ove godine, gradski saobraćajni prevoznik je uspostavio vanredne linije od međumesne autobuske i železničke stanice do Egzitovog kampa kod Filozofskog fakulteta

Novi Sad – Grad koji četiri dana živi sa najvećom muzičkom manifestacijom u ovom delu Evrope spremno dočekuje goste. Većina javnih i komunalnih preduzeća već danima je u stanju pripravnosti. Prvi put ove godine, gradski saobraćajni prevoznik je uspostavio vanredne linije od međumesne >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << autobuske i železničke stanice do Egzitovog kampa kod Filozofskog fakulteta. Zbog velikog priliva gostiju koji dolaze automobilima, JKP „Parking servis" je ustanovio vanredni režim rada u blizini tvrđave, kaže za „Politiku” Radovan Jeknić, zadužen u ovom preduzeću za odnose sa javnošću.

– Odvojili smo povremena parkirališta na velikom platou kod drumsko-železničkog mosta i u podgrađu tvrđave. Ti parkinzi su obeleženi vertikalnom signalizacijom, a na tablama je označeno da je to „parking Egzita”. Parkiranje na tim mestima biće besplatno. Takođe, organizujemo i službu koja će čuvati automobile na lokaciji Filipa Višnjića 47, a cena za to će biti dnevno od 350 dinara za mala putnička vozila do 800 dinara za kombije – objašnjava Jeknić.

Kao i ranijih godina, očekuje da će radnici JKP „Čistoća" podneti najveći teret. Tokom četiri dana prošlogodišnjeg Egzita, oni su uklonili više od 1.000 kubika smeća sa tvrđave, iz Gradića (podnožje tvrđave), iz kampa kod Filozofskog fakulteta i sa Egzitove plaže. Primera radi, to je količina koja se dnevno sakupi u čitavom Novom Sadu!

– Održavaćemo čistoću oko kampa, dok je za to u samom kampu nadležan organizator festivala. Oko kampa i na plaži postavljeno je 130 mobilnih korpa, kao i tri kontejnera, a sve će se, po potrebi, prazniti nekoliko puta dnevno. Takođe, pored same tvrđave, održavaćemo higijenu i na prilazima Varadinskom mostu, kao i u Gradiću u Petrovaradinu – kaže za „Politiku” šefica marketinga u JKP „Čistoća” Milica Vlaisavljević.

Inače, sve informacije o režimu rada u toku četiri dana Egzita dostupne su i na internet-prezentacijama novosadskih javnih komunalnih preduzeća

------------------------------------------------

Bezbedno na bedemu

Posetioci Egzita verovatno neće ni primetiti da je veliki bedem na Petrovaradinskoj tvrđavi bio srušen između dva festivala. Zid je ponovo izgrađen, i to od autentične opeke, a oko njega su postavljene i dodatne sigurnosne gvozdene ograde u dužini od 10 metara, sa obe strane. Sagor Mešković, iz Egzitovog tima, uverava da će posetioci biti potpuno bezbedni, i kaže da ne postoji nikakav rizik ni kada je reč o tunelu koji vodi do rege stejdža, a koji se smatrao problematičnim.

A. Popović

[objavljeno: 10/07/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.