Izvor: B92, 15.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija za premeštanje spomenika

Kikinda -- Lokalna samouprava u Kikindi premešta spomenike kako ne bi bili oštećivani.

Različiti spomenici iz centra Kikinde i okoline, podignuti u spomen borcima palim tokom ratova, trebalo bi da budu izmešteni na novu lokaciju kako više ne bi bili isrtavani grafitima i oštećivani i rušeni, odlučila lokalna samouprava.

Formirana je i komisija za premeštanje spomenika, u kojoj su predstavnici SUBNOR-a, Udruženja boraca ratova devedesetih i Civilnih invalida >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rata, koji bi trebalo da se dogovore o tome koje spomenike treba izmestiti.

Pored mokrinskog groblja i spomenika palim borcima biće napravljen memorijalni centar. Namera je da spomenici ne budu na groblju, već na ograđenom prostoru pored groblja, koji treba da liči na park s rasvetom i čuvarima. U centru bi bilo zaposleno do pet ljudi, koji će dežurati u po tri smene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.