Komisija ispituje malverzacije direktora koji je podneo ostavku

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija ispituje malverzacije direktora koji je podneo ostavku

Gradska vlast Valjeva je formirala komisiju koja ispituje optužbe o navodnim brojnim malverzacijama u Domu zdravlja i zloupotrebama položaja prvog čoveka te ustanove dr Milivoja Simovića.

Simović je juče podneo ostavku na mesto direktora, ali komisija poručuje da ga to ne abolira za propuste u radu.

Simovića je najpre optužio odbornik opozicione “Pobede” Ljubomir Bradić koji je za skupštinskom govornicom tvrdio da je direktor Doma zdravlja zloupotrebio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << službeni položaj dajući nemedicinskim radnicima “obilne prekovremene sate”, naročito vozačima i zaposlenima u računovodstvu. Kako je naveo, Simović je potpisivao i “sumnjive” putne naloge do Beograda i Novog Sada po kojima su vozila Doma zdravlja samo u jednom danu imala kilometražu od 680 do 900 kilometara.

Doskorašnjem direktoru se zamera i što je ustanova već potrošila polovinu sume od 13 miliona dinara dobijene od republičkog Fonda zdarvstvenog osiguranja, koja je bila predviđena za finansiranje mikrobioloških analiza u Zavodu za javno zdravlje tokom ove godine, pa su pacijenti prinuđeni da sada te analize plaćaju u privatnim laboratorijama, o čemu je “Blic” već pisao.

Sam Simović, koji je ostavku podneo Skupštini grada, nije želeo da govori o razlozima povlačenja, kratko rekavši da je to učinio „iz ličnih razloga zbog svih dešavanja u Domu zdravlja”. “Podnosim ostavku zbog pritisaka raznih političkih partija i da bi sačuvao svoj i mir svoje porodice”, stoji, kako saznaje “Blic”, u njegovom dopisu predsedniku Skupštine grada, koja ga je i postavila na čelno mesto Doma zdravlja.

S druge strane, predsednik skupštinske komisije koja ispituje poslovanje Doma zdravlja, odbornik SPS dr Zoran Živković, kaže da Simovića ostavka ne abolira odgovornosti.

- Mi nastavljamo svoj rad i ispunićemo zadatak zbog kog smo i ustanovljeni. Tačno je da je dr Simović podneo ostavku, ali to ga svakako ne abolira od eventualne odgovornosti za uočene propuste i nepravilnosti u radu - kaže Živković.

On potvrđuje da komisija temeljno “češlja” svaki papir u Domu zdravlja i kaže da će tek po završetku tog posla dati svoju ocenu Simovićevog rada.

- Ne želimo ništa da prejudiciramo, šta budu pokazali papiri biće ključno. Nema tu mnogo priče, formirani smo da saznamo istinu i izveštaj će Skupštini biti predstavljen na sednici 10. jula – kratko poručuje Živković.

Prema nezvaničnim informacijama, kao vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja, Simovića će biće ginekolog dr Milan Mirković.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.