Izvor: B92, 20.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija: Nema propusta u Institutu

Sremska Kamenica -- Komisija zaključila da u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici nema propusta.

U Institutu nema propusta i rad se odvija na najvišem nivou, zaključila je Komisija za vanredni nadzor stručnog rada. U dopisu Ministarstvu zdravlja se navodi da je četvoročlana lekarska komisija vanredan nadzor izvršila 12. oktobra i da je pozitivnu ocenu donela jednoglasno.

"Zaključeno je da Institut ispunjava sve uslove za obavljanje svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << delatnosti, da se rad odvija na najvišem nivou, a nisu utvrđeni propusti u stručnom radu", piše u izveštaju komisije. Ocenjeno je da Institut raspolaže dovoljnim brojem medicinskog osoblja i da se oprema koristi maksimalno.

Milosavljević: Cenim, ali...

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević potvrdio je da je dobio izveštaj i da je u njemu konstatovano da je rad u Institutu dobro organizovan. "Prema informacijama koje ja imam, i budžetska inspekcija je dobila nalog da ispita finansijsko poslovanje Instituta, i taj posao je u toku. Kad je reč o mom stavu i stavu Ministarstva zdravlja u odnosu na penzionisanje zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, on je nepromenjen. S jedne strane, veoma uvažavam i cenim sve ono što je načelnik Instituta Ninoslav Radovanović činio i čini za građane Srbije u kardiologiji, ali smatram i da oni koji ispunjavaju zakonom predviđene uslove za penziju treba i da odu u penziju, ko god to bio. Osnivač Instituta u Sremskoj Kamenici je Izvršno veće Vojvodine i ono je nadležno za razmatranje tih pitanja", kaže Milosavljević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.