Izvor: B92, 16.Dec.2009, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komemoracija povodom smrti Maracija

Beograd -- U Skupštini Srbije održana je komemoracija povodom smrti poslanika Demokratske stranke Nandora Maracija.

Komemoraciji su, pored porodice Nandora Maracija, prisustvovali i premijer Srbije Mirko Cvetković i zamenik predsednika DS Dušan Petrović. Nandor Maraci preminuo je juče u Beogradu.

Na početku komemoracije poslanici su minutom ćutanja odali počast preminulom poslaniku.

Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović rekla je da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslanici sa velikom tugom juče primili vest o iznenadnoj smrti kolege Nandora Maracija.

Ona je navela da je Nandor Maraci maksimalno odgovorno obavljao sve svoje poslaničke dužnosti, a da je otvorenošću, spontanošću i neposrednošću umeo da širi bliskost i toplinu.

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju” Nada Kolundžija rekla je da je Nandor Maraci bio skroman čovek, častan i posvećen poslanik, da nikada nije izostao sa posla niti zakasnio, da je u parlament dolazio prvi a odlazio poslednji.

Kolundžija je rekla da je Maraci bio posvećen poslanik koji je strasno verovao u evropsku Srbiju.

Nandor Maraci rođen je 5. oktobra 1948. godine. Tokom političke karijere bio je predsednik Opštinskog odbora DS Kanjiža i zamenik predsednika opštine Kanjiža.

Obavljao je i funkcije zamenika predsednika Izvršnog odbora Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu i člana Glavnog odbora DS.

Nandor Maraci bio je i potpredsednik Atletskog kluba "Partizan" Kanjiža i potpredsednik FK "Potisje" Kanjiža.

Za narodnog poslanika izabran je 2008. godine, bio je član Odbora za urbanizam i građevinarstvo i Odbora za saobraćaj i veze.

Po zanimanju je bio VKV keramičar, specijalista za proizvodnju građevinskog materijala. Živeo je sa porodicom u Kanjiži.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.