Komemoracija Vesni Nestorović

Izvor: RTS, 13.Mar.2017, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komemoracija Vesni Nestorović

Na komemoraciji u Galeriji RTS-a od koleginice Vesne Nestorović oprostili su se članovi porodice, prijatelji, kolege i poštovaoci.
Vesna Nestorović je bila jedna od prvih i najpoznatijih spikerki Televizije Beograd, a zatim i urednik vesti. Gledaoci su voleli da je slušaju, ali su joj i verovali, kolege su rado radile sa njom, a bilo je druženja i posle posla pa su stvorena neraskidiva prijateljstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Mlađe generacije koje su dolazile i stasavale u RTS-u u godinama kada je Vesna bila urednik u Informativnom programu, učile su od jedne od najboljih.
"Vesna i ja se znamo više od pola veka, iz škole, iz grupe Bate Miladinovića i, naravno, na televiziji. Svakodnevno smo se čule, išla sam kod nje, ali ništa nije odavalo da će Vesna otići", kaže Danka Novović.
Sandra Perović je opisuje kao jaku ženu, autoritet, profesionalca, predstavnicu velike Televizije Beograd čiji je lik bio, jeste i biće simbol.
"Vesna je bila jedan od njenih neimara, i srećna sam i bogata jer sam imala takve uzore. Vesna je bila taj uzor, stavom, pojavom, glasom, dikcijom", kaže Sandra.
Nenad Ristić ističe da je Vesna bila ličnost po meri ozbiljne političke emisije.
"Ukupno svojom pojavom, a naročito svojim licem, svojim glasom i kulturom govora, koju je od najranije mladosti učila u čuvenoj školi Bate Miladinovića, Vesna je bila ličnost po meri ozbiljne političke emisije. Spiker, voditelj, prezenter, autor vesti i urednik vesti", rekao je Ristić.
Vesna Nestorović je preminula u Beogradu u 73. godini, a ispraćaj za kremaciju je bio u petak, na Novom groblju u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.