Kolaps u Novom Sadu zbog kiše

Izvor: Akter, 25.Maj.2015, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolaps u Novom Sadu zbog kiše

Automobili zaglavljeni u vodi, ulice koje više liče na reke, poplavljeni stanovi u prizemlju, kuće i podrumi – bila je u nedelju uveče slika Novog Sada, nakon što je obilna kiša padala nekoliko sati

Pod vodom se nalazio i nalazi veliki broj ulica u samom gradu i u prigradskim naseljima jer kanalizacija nije mogla da primi količinu kiše koja je pala, a stanovnici prigradskih naselja imali su problema sa izlivanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << septičkih jama.

Vozači automobila kojima su se vozila ugasila zbog obilne vode na ulicama bili su vidno iznervirani i reporteru Bete su kazali da će “tužiti grad”.

“Ovo je sramota, ovolika količina nesposobnosti! Razumeo bih ovakav kolaps da je kiša padala danima, ali bilo je dovoljno da pada tri sata i da sve ode dođavola. Ko će meni sada nadoknaditi štetu na kolima?”, rekao je vozač koji se predstavio kao Marko, čiji je automobil stao u naselju Podbara.

Drugi vozač, čiji je automobil stao u naselju Klisa, neuspešno je pokušavao u vodi da pronađe registarske tablice koje su mu otpale zbog duboke vode na putu.

“Tužiću grad, ne znam koga, Vodovod i kanalizaciju... Ovo je, bre, sramota, šta nam rade!”, rekao je vozač koji se predstavio kao Marinko.

Trećem vozaču automobil je stao u širem centru grada, u Ulici Nikole Tesle, koja je doslovno izgledala kao reka i gde je voda dostizala visinu od pola metra.

“Čoveče, znaš li ti da je ovo dizel motor a ugasio se? Pa to je katastrofa, voda je sigurno ušla u motor i napravila mi bog te pita koliku štetu. Ko će to platiti, ko?”, rekao je ovaj veoma iznervirani vozač, koji se predstavio kao Duško.

S druge strane, vlasnici službi za šlepanje automobila imali su mnogo posla.

“Haos je na sve strane, imam tri kamiona ali ne mogu da postignem sve, koliko se ljudi zaglavilo u vodi sa svojim automobilima”, rekao je vlasnik šlep službe koji se predstavio kao Boban.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.