Kojim putem krenuti nakon diplomiranja?

Izvor: NovaEnergija.net, 05.Dec.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kojim putem krenuti nakon diplomiranja?

Kako da mladi ljudi osveste šta je to što žele da rade nakon završetka obrazovanja? Kako da pravilno postave svoje ciljeve i usmere sa ka njima? Šta je bitno da bi se u pravom svetlu predstavili svom budućem poslodavcu i dobili svoj prvi posao?
Ovo su teme interaktivnog programa „Lepo mi je što imam posao koji volim“ koji će se održati narednog vikenda u organizaciji sajta Poslovi.infostud.com i Centra za lični razvoj Lepo mi je. Radionice su namenjene onima koji su završili >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << svoje formalno obrazovanje i pitaju kako da započnu da grade svoju karijeru.
Program je zamišljen kao skup predavanja, praktičnih vežbi, grupnog rada i individualnih konsultacija. Predviđene su simulacije stvarnih situacija sa puno praktičnih primera, uz aktivno učešće svih polaznika. Svaki čas prate detaljni štampani materijali, kao i dodatni materijali za rad kod kuće. Na kraju programa, tj. najkasnije 7 dana nakon završetka seminara, svaki polaznik dobija rezime svog ukupnog rada, uz smernice za dalji napredak, kroz konkretne savete i primere.
Neke od konkrentih tema o kojima će biti reči:
Zašto je završetak studija i početak poslovne karijere važan momenat i kako kroz njega proći sa zadovoljstvom Kako brigu i izgovore zameniti entuzijazmom i samopouzdanjem Šta zaista predstavlja naš identitet  i kako ga otkriti na pravi način Šta sve treba znati o CV: kako se piše, šta  treba istaći, čemu služi propratno pismo, kakvi sve tipovi poslodavca postoje Sve o razgovoru za posao – ta je važno za poslodavca, a šta za kandidata, kako primeniti ono do sada naučeno o ličnom razvoju i ciljevima, zašto je važan prvi utisak  
Prva radionica „ Lepo mi je što imam posao koji volim“ biće održana  u prostorijama StartIT centra u Beogradu 9. i 10.12.2017 i mesta su u kratkom roku popunjena. Program je besplatan, ali je zbog kvaliteta radionica broj polaznika ograničen.
Predavač je Milica Stojiljković, osnivač Centra „Lepo mi je“, i savetnik za lični i poslovni razvoj i komunikacije. Svi programi koje Milica kreira i realizuje nastali su iz znanja i iskustva koje je stekla tokom 15 godina poslovne karijere u vodećim kompanijama u Srbiji, više od 100 treninga poslovnih i komunikacijskih veština koje je održala.
Zbog velikog interesovanja mladih ljudi, planirana je realizacije ovog programa i naredne godine u više gradova u Srbiji.

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.