Izvor: B92, 06.Mar.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Paraćina pronađeno 220 buradi sa hemijskim otpadom

Paraćin -- Skupština opštine Paraćin saopštila je u subotu da su komunalni inspektori pronašli 220 buradi sa otpadnim materijama na šljunkari preduzeća "13. oktobar', od kojih postoji mogućnost zagađenja podzemnih voda. U saopštenju se precizira da su u burad napunjena otpadnim uljem, hemikalijama, zauljenom zemljom i kondenzatorima, kao i da će opština preduzeti hitne mere kako bi zaštitila okolinu i uklonila otpad. Dodaje se da "ne postoji direktna opasnost po zdravlje ljudi", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a najavljeno je da će protiv odgovornih biti podnete krivične prijave.

Predsednik Izvršnog odbora opštine Paraćin Saša Paunović rekao je da burad potiču iz fabrike cementa "Novi Popovac", kao i da su na tu lokaciju smeštena u novembru 2002. godine. "Fabrika je tada platila jednoj beogradskoj firmi, da oko 550 buradi sa otpadnim uljem izveze i uništi, a tek će biti utvrđeno kako se 220 buradi našlo na šljunkari udaljenoj nekoliko stotina metara od grada", rekao je Paunović. Prema njegovim rečima, paraćinskom vodovodu ne preti opasnost od buradi sa otpadnim materijama, jer su bunari za snabdevanje Paraćina vodom "daleko od tog mesta".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.