Izvor: B92, 18.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko se boji "Vuka" još?

Beograd -- Predstavnici agencije "Lupus" odbili su danas da u razgovoru za B92 objasne detalje svoga rada.

Kako je za B92 rekao izvršni direktor te agencije Željko Milisavljević, razlog za to je što, po njihovom mišljenu, B92 nije na pravi način plasirao priču o toj agenciji. Podsetimo, B92 je u ponedeljak objavio saznanja ekipe emisije "Insajder" da je supruga Milorada Ulemeka osnovala agenciju "Lupus", kao i da su članovi te agencije bivši pripadnici rasformiranje Jedinice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za specijalne operacije.

Te tvrdnje potvrđuje i papir o osnivanju "Lupusa", u koji je B92 danas imao uvid. Na papiru o osnivanju agencije stoji da je njen direktor Aleksandra Ivanović, dok je zamenik Vukašin Vukašinović, jedan od šefova obezbeđenja Milorada Ulemeka. Vukašinović je bio pripadnik Jedinice za specijalne operacije, a onda i Žandarmerije, koju je napustio zbog zdravstvenih problema. U tom dokumentu se navodi i da je preduzeće registrovano u Trgovinskom sudu, u avgustu prošle godine, kao i da je preimenovano iz izdavačkog preduzeća "IN grup" u Preduzeće za trgovinu i usluge "Lupus grup".

Međutim, ako je ta agencija registrovana, pitanje je zbog čega je u imeniku Telekoma Srbije zavedena pod imenom Ajdinović Slobodan, kao i zašto se nalazi u kategoriji fizičkih, a ne pravnih lica? Osim toga, podsetimo da je B92 još početkom nedelje, u Trgovinskom sudu rečeno da agencija "Lupus" nije registrovana. Treba reći i da je "Lupus grupa" saopštila da je sa­stav pri­pad­ni­ka službe obez­be­đe­nja for­mi­ran ja­vlja­njem na oglas u nedelj­ni­ku "Ogla­si", dok su osta­li čla­no­vi pri­mlje­ni po­što su osta­li bez posla u vojsci, policiji i Jedinici za specijalne operacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.