Ko kaže da su Piroćanci škrtice

Izvor: RTS, 30.Jul.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko kaže da su Piroćanci škrtice

Pod parolom "Jul za Nemanju" Piroćanci su organizovali više humanitarnih akcija kako bi prikupili novac za lečenje 13-godišnjeg Nemanje Cvetkovića, koji boluje od kancera moždanog stabla. U poslednjoj akciji na gradskom trgu učestvovali su frizeri i grupa "Mame Piroćanke".
Ukrstili su četke i varjače, modle i makaze ne da bi se takmičili, već da bi prikupili što više novca i pomogli Nemanji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Nama apsolutno jedan dan u salonu ništa ne znači, a tom dečaku znači mnogo", kaže frizerka Radmila Đorđević.
Ona je oduševljena odzivom sugrađana. "Stalno dolaze, stalno ostavljaju novac i ne friziraju se, nego samo ostavljaju u kutiji, tako da je to u stvari bio i cilj", navela je Đorđevićeva.
"Mame Piroćanke" spremale su i prodavale kolače.
"Meni je najpre drago što je veliki broj roditelja doveo svoju decu, da deca od malih nogu vide šta je zapravo humanost, šta znači pomagati drugima u nevolji", smatra Amelija Kostadinović.
Ne znaju da li će prikupljeni novac biti dovoljan za jednu Nemanjinu terapiju u inostranstvu, ali ako su svojim primerom podstakli barem još jednu osobu da pomogne, kažu Piroćanci, njihova misija je uspela.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.